Η ΑΕΚ Αρχαγγέλου

hpim1670Η ΑΕΚ Αρχαγγέλου ιδρύθηκε το 1981 και ήδη από την πρώτη της χρονιά κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Β’ τοπική κατηγορία, ενώ δυο χρόνια αργότερα ανέβηκε στην Α’ κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Αρχαγγέλου την ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε για ένα διάστημα και ο τότε προπονητής της, Κώστας Νεστορίδης.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 η ομάδα έπαψε να συμμετέχει σε επίσημους αγώνες, για να επαναδραστηριοποιηθεί την περίοδο 1994 – 1995. Διατηρώντας έναν κορμό νέων παικτών και σε συνδυασμό με το πάθος και την εμπειρία των παλαιότερων (χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 50χρονου – τότε – Αντώνη Τουμανίδη) χτίστηκε ένα αξιόμαχο σύνολο που την περίοδο 2005 – 2006 κατόρθωσε, μετά από δύο δεκαετίες, να φέρει ξανά την ΑΕΚ Αρχαγγέλου στην Α’ κατηγορία.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει επίσης στο γήπεδο του χωριού, οι διαστάσεις του οποίου πλησιάζουν τις επαγγελματικές προδιαγραφές και σε συνδυασμό με την ύπαρξη χόρτου και την τοποθέτηση, το 2005, προβολέων, το καθιστούν εξαιρετικό για τα τοπικά δεδομένα.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα και όλα τα τελευταία νέα της ομάδας, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ξεχωριστό ιστοχώρο aek.archangelos.net.