Οι γραμματοθυρίδες των ΕΛ.ΤΑ. στον Αρχάγγελο

Από τον Σεπτέμβριο του 2004 λειτουργεί στον Αρχάγγελο το σύστημα των γραμματοθυρίδων, που εγγυάται ακρίβεια, ασφάλεια, αμεσότητα και ταχύτητα στην παράδοση της αλληλογραφίας στους κατοίκους του χωριού.

Τα ΕΛΤΑ επιδιώκοντας να εκσυγχρονίσουν το σύστημα διανομής αλληλογραφίας και με πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων εγκαθιστούν γραμματοθυρίδες που παραχωρούνται δωρεάν στους κατοίκους.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα και στην Ήπειρο από πέρυσι με προτεραιότητα χωριά ή και περιοχές που η έλλειψη ονομάτων οδών και αριθμών δεν επιτρέπει  τη διανομή κατ΄ οίκον.

Στο νομό της Πρέβεζας η αρχή έγινε από τον Αρχάγγελο του Δήμου Ζαλόγγου καθώς εκεί συνέπεσε η αναζήτηση εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού τρόπου ασφαλέστερης διανομής των γραμμάτων και λογαριασμών των κατοίκων με την αρχή της εφαρμογής του προγράμματος στην Πρέβεζα.

Ενώ τα κρούσματα απώλειας επιστολών και λογαριασμών ήταν πολλά, αφού η αλληλογραφία έως τώρα αναζητούνταν από τους κατοίκους στα καφενεία, ο πολιτιστικός σύλλογος αναζήτησε τη λύση στις ιδιωτικές εταιρείες. Η οριστική λύση όμως δόθηκε μετά την επαφή με τα ΕΛΤΑ και τον προηγούμενο προϊστάμενο, καταστήματος Πρέβεζας κ. Παπαχρήστου Σπυρίδωνα. Μόλις 6 μήνες μετά την αίτησή τους οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου παρέλαβαν 7 σώματα σιδερένιας, γερής και καλαίσθητης κατασκευής με 20 ή 21 θυρίδες ανά σώμα και 146 συνολικά. Ο σύλλογος φρόντισε για την τοποθέτησή τους και τα ΕΛΤΑ για τη λειτουργία τους.

Την Κυριακή 21-9-2004 το απόγευμα ο σημερινός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Πρέβεζας κ Κολλιός Πύρρος υποδέχθηκε τους κατοίκους στο χώρο λειτουργίας των θυρίδων, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου για την πρωτοβουλία τους και υποσχέθηκε την παροχή κάθε βοήθειας εκ μέρους των ΕΛΤΑ για τη γρήγορη και ασφαλή λειτουργία των θυρίδων στον Αρχάγγελο. Τόνισε πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε όλη την Πρέβεζα και κάλεσε μάλιστα κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να απευθυνθεί στα ΕΛΤΑ Πρέβεζας για πληροφορίες. Στη συνέχεια αφού έδωσε βασικές οδηγίες για τη χρήση των θυρίδων διένειμε τα κλειδιά τους στους κατοίκους μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σοφόπουλο Παύλο και τη Γραμματέα  κ. Σοφοπούλου Βούλα.

Ο προηγούμενος προϊστάμενος ΕΛΤΑ Πρέβεζας κ Παπαχρήστου από την αρχή εργάστηκε για την ταχύτατη απόκτηση των θυρίδων για τον Αρχάγγελο και ανέλαβε προσωπικά  ο ίδιος μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος για όλη την Ήπειρο κ. Πλαστήρα, την οργάνωση και τη λειτουργία τους. Παλαιότερα είχε δηλώσει πως στόχος των ΕΛΤΑ είναι να τοποθετηθούν θυρίδες σε κάθε χωριό του νομού που έχει πρόβλημα, αλλά και σε γειτονιές της πόλης της Πρέβεζας. Είχε τονίσει επίσης πως η συνεργασία και η βοήθεια τοπικών αρχών και συλλόγων είναι απαραίτητη.

Ο κ. Πλαστήρας, ο οποίος πίστεψε ιδιαίτερα στην αξία του προγράμματος και εργάζεται σκληρά για την εφαρμογή του σε όλη την Ήπειρο είχε δηλώσει πως το νέο σύστημα θα προσφέρει ασφάλεια και ταχύτητα στη διανομή της αλληλογραφίας και πως στόχος των ΕΛΤΑ Ηπείρου  είναι να καλύψει κάθε περιοχή που παρουσιάζει πρόβλημα. Είχε εκφράσει μάλιστα  και την εκτίμηση του πως στο μέλλον αυτοί οι χώροι θα αποτελέσουν μικρά ταχυδρομικά γραφεία σε κάθε χωριό.

Τέλος ο    πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου κ. Σοφόπουλος Παύλος ανέφερε πως ένας βασικός στόχος του Συλλόγου υλοποιείται και πως το χωριό πρωτοπορεί αποκτώντας ένα σύστημα σύγχρονο, λειτουργικό μα και κατασκευαστικά  καλαίσθητο που όχι μόνο δεν αλλοιώνει σε τίποτε τον περιβάλλοντα χώρο αλλά αντίθετα τον  αναβαθμίζει.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.